Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neratovice - Brandýs

Neratovice - Brandýs

3:1 (-22,22,23,12), 2:3 (-18,–14,16,15,–10)

Sestava: Mirra, Tynus - Eva, Lucka, Zdena - Radka, Martina

Počasí babího léta vyzývalo k pěknému výkonu, na který jsme si proti mladým soupeřkám z Neratovic věřily. První set jsme začaly pěknou hrou, dařilo se nám soupeřky blokovat a míče vybírat v poli a bez větší námahy jsme získaly potřebných 25 bodů. Bohužel jsme se tímto nechaly asi ukolíbat neb v dalších setech jsme polevily a i když jsme získaly pár míčů navíc, nechaly jsme soupeřky dotáhnout. Náš problém s koncovkami setů nemáme stále vyřešen a tak jsme nesmyslně první zápas prohrály.

Po krátké pauze, při které byl zákaz o proběhlém zápase (a především posledním setu) mluvit, jsme k druhému zápasu nastoupily s jasným cílem - vyhrát! Začaly jsme hrát stejný volejbal jako v úvodu prvního zápasu. Dařilo se nám soupeřky udržet a dostat pod tlak. Vcelku s přehledem jsme získaly první dva sety. Protože máme volejbal rády a připadlo nám, že jsme si ještě dostatečně nezahrály (jiný důvod prostě nechápu a neznám), přenechaly jsme 3. a 4. set soupeřkám a hra se tak (opět) dostala až do taibreaku. Jelikož víme, že nám zkrácená hra dělá problémy, opravdu jsme se soustředily a hned od začátku pilně získávaly potřebné body a světe div se .... Vyhrály jsme náš první letošní zápas.

Velkým problémem tohoto utkání byl zajisté i rozhodčí, který několik outových míčů pískal v náš neprospěch ("vždyť byl úplně celý v hřišti"), což chatrný psychický stav našeho týmu značně poznamenalo. Ve dvou případech nám jeho vidění i pomohlo.

Myslím, že jsme oba tyto zápasy měly s přehledem vyhrát. Bohužel se tak nestalo. Přesto je velice pozitivní první vyhraný zápas, navíc s hvězdičkou za vyhraný taibreak.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář