Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2014

Turnaje minivolejbalistek září - prosinec 2013

Po našem odtržení od skupiny mladších a starších žákyň máme víc prostoru na hřišti a konečně to začíná být vidět i na výsledcích. Starší holky z přípravky jsou už ostřílenými matadorkami, které se na turnajích dobře orientují a dokáží zlvádnout lecjakou  těžší situaci.

Sezónu zahájila kvalifikace do SuperminiTour, která se odehrála 14.10. v hale  Dukly Liberec. Modrý tým i oranžové áčko se hned v kvalifikaci probojovaly do první ligy. Nováčci budou hrát druhou ligu.

1. kolo SMT se hrálo 16. listopadu v Mnichově Hradišti. Ačkoli jsme oranžové áčko ochudili o Adélku, která zaskakovala u modrých, stejně se holky udržely v první lize. Modré narazily na jednodušší týmy, a proto se udržely v první lize. Oranžové béčko hrálo poprvé bez chytání před třetím míčem, což se bohužel odrazilo na výsledku a obsadily šestnácté místo.

Náročný víkend pokračoval prvním kolem krajského minivolejbalu, který máme rozlosovaný naprosto nešikovně. Část oddílu tedy odjela s Honzou do Neratovic, část s Hankou do Kolína a část se Evou do Nymburka. Den to byl každopádně skvělý a vyjímečný, protože většina našich týmu se umístila skvěle. Nejlepšího výsledku dosáhly Adéla a Lada Vofovy, které v Nymburce vybojovaly 1. místo v červené kategorii a Lada byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje. Kamča, Barča a Martina obsadily v modré kategorii 13. místo z 19 týmů v konkurenci ročníků 2001. Výrazně se prosadila i Natálka ve žluté katogorii se spoluhráčkou z přípravky vybojovala čtvrté místo.

V prosinci nás čekalo pořadatelsvtí SuperminiTour ve Sportcentru. Den byl pro všechny náročný, poděkování patří všem, kteří přiložili ruku k dílu, především pak bratrům Kváčovým a Milanovi za natažení sítě, Týně, Simoně a Marice za zápis a Terce Kváčové za nalezení ztracené Viktorie. Oranžový A tým v domácím prostředí s přehledem vybojoval první místo. B tým si hezky zahrál a modrý tým sestoupil z první ligy.

Posledním turnajem roku bylo 2. kolo krajského minivolejbalu, kde jsme opět byli každý někde jinde. Žlutá kategorie se v Kolíně seřadila na krásném 6., 7. a 8. místě. Červená kategorie měla v Kladně větší konkurenci i přesto holky skončily na krásném pátém a sedmém místě. Kamča s Barčou, kterým pomohla Eliška Marečková z mladších žákyň, obsadily 12. místo.

Všechny výsledky krajského přeboru v MV najdete zde:

stc.cvf.cz/1314/minivolejbal/vysledky/