Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 4. 2015

Mladší žákyně jsou 3. ve Středočeském kraji

Téměř neuvěřitelného výsledku dosáhly v letošní sezóně naše mladší žákyně. V konkurenci 10 týmů dokončily soutěž na skvělé 3.místě.

Sezona 2014/2015 holkám začala hned po prázdninách. Už 6. 9. hrály na domácím hřišti první ze série tří turnajů, v jejichž průběhu všechna družstva sehrála systémem jednou každý s každým 9 zápasů. Výsledky této části pak určovaly zimní pokračování přeboru. Naše žákyně se svým 5. místem těsně dostaly do I. výkonnostní skupiny. 

V průběhu zimy se hrálo celkem 5 turnajů. Holky se postupně stále zlepšovaly a po odehrání všech zápasů jim patřilo krásné 3. místo, které zajišťovalo postup do skupiny o celkové 1.-5. místo ve Středočeském kraji. 

Jarní část sestávala ze dvou turnajů hraných koncem dubna. Lépe umístěné týmy v zimní části měli mírný bodový náskok, se kterým do prvního z turnajů vstupovaly. Kralupy 3b, Kladno 2b, Brandýs 1b, Kostomlaty 0b a Benátky 0b. V Kladenské sportovní hale se našim holkám opravdu dařilo a na konci dne jim patřilo průběžné druhé místo v kraji s náskokem 3b na třetí Benátky. O celkovém vítězství Kralup nebylo pochyb, ale o osudu ostatních musel rozhodnout poslední turnaj. Den pro nás nezačal nejlépe a museli jsme zastavovat krev z nosu kapitánky, poté ošetřovat ošklivé poranění kotníku Anetky, což poznamenalo následnou hru. Žákyním se nedařilo uhrát žádný set, ale při třetím zápase proti Benátkám se už začaly dostávat do formy. Díky následné výhře Benátek nad Kladnem jsme měly stále naději na umístění na bedně. O tom měl rozhodoval poslední zápas sezony proti Kostomlatům. Bylo to drama, velká přetahovaná o každý balon, dotahování bodové ztráty v koncovkách setu, ale podařilo se! Holky oba sety vyhrály, čímž si zajistily celkové 3. místo v Krajském přeboru mladších žákyň Středočeského kraje. 

Některé z holek budou v příští sezoně hrát už jen za Starší žákyně a takto skvělý výsledek je důstojným rozloučením s mladší kategorií a zároveň velký posun od 9. místa v loňském roce. 

Sestava: Míša Kváčová, Anetka + Adélka + Lada Volfovy, Natka Kadlecová, Sabča Dvořáková, Barča Vošáhlíková, Kríďa Nováková, Kamča Kočí, Terezka Černá, Terka Harenčáková a Kája Řapková.