Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2014

Źenský turnaj při AVL

 Před začátkem jarní části letošní sezony se ženský tým vydal na turnaj pořádaný při Pražské AVL, abychom si tam vyzkoušely svou formu. Zimní příprava byla všelijaká, nescházely jsme se ve velkém počtu, a proto bylo záhodno ověřit si, zda jsme šestkový volejbal ještě nezapomněly. 

Turnaj se konal 13. 4., tedy dva týdny před prvním jarním zápasem, v hale ČVUT Pod Juliskou. Z přihlášených 19 týmů na místo dorazilo jen 15. Neznaly jsme předem úroveň těchto týmů a tak jsme si ani nemohly dát závazek, kterého chceme dosáhnout.  Přijely jsme však ve slušné sestavě, která mohla slibný výsledek uhrát. 

Nejprve nás čekala základní skupina. Jako obvykle nám chvíli trvalo, než jsme se rozehrály, naštěstí ale první soupeřky nebyly příliš silné. V dalších zápasech už jsme se chytaly docela dobře. Výsledek základních skupin ovlivnil nasazení do play off, které odehrály všechny týmy. 

Zápas play off rozhodoval o tom, zda budeme hrát spodní či horní část pavouka. Bylo nutné proto opravdu zapnout a hrát na plno. Vítězství na sebe nenechalo čekat, ale smršť následujících zápasů pro nás byla vražedná. Jelikož jsme se jako obvykle se soupeřkami tahaly a místo rychlých dvou setů, jsme si zahrály i pár tiebreaků, musely jsme nastupovat k dalším hrám téměř bez pauzy.

Po druhém takto rychle odehraném a zároveň prodlouženém zápase, jsme si u pořadatele Saši vydupaly alespoň krátkou pauzu. Stále se nám dařilo a první naše prohra přišla až s budoucími vítězkami turnaje v semifinále. I s nimi jsme však předvedly velice pěkný výkon. 

 

Bohužel na poslední hru o 3. místo jsme musely chvíli čekat a padla na nás únava. Nebyly jsme schopny se znovu vyhecovat a na turnaji jsme tedy dosáhly na 4. místo (z 15. tymů). Naše hra vypadala velice dobře, zimní hra v menším počtu se projevila zlepšením hry v poli. Uvidíme, jak vše zužitkujeme na jarních mistrovských zápasech.

 

avl.jpg