Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 8. 2011

Nechanický turnaj můžů a žen 2011

V sobotu 30. července jsme se s ženami vydaly na turnaj do Nechanic (poblíž Hradce Králové). Jedná se o 3. ročník tohoto turnaje. Jelikož hrajeme krajskou soutěž, byly jsme přihlášené do kategorie kraj, přestože jsme se snažily to ukecet na okresní kategorii (okres se u nás nehraje a naše soutěž je nejnižší možná) – nepodařilo se.

V okresní kategorii bylo 5 týmů, v krajské pak 10 (tedy dvě skupiny po 5). V Nechanicích mají pěkný areál se čtyřmi antukovými hřišti, tudíž na jedničce si odehráli muži svůj turnaj, na druhém jsme hráli my kraj A, na trojce byl kraj B a na čtyřce okres. Od rána počasí nevypadlo příliš dobře. Sice nikdy nezačalo opravdu pršet, ale celou dobu mžilo v různé hustotě, což se dešti téměř rovnalo.
Nejprve jsme si dva zápasy postály. Alespoň si prohlédly naše soupeřky a zhodnotily jsme, že s některými bychom mohly něco uhrát. K prvnímu zápasu jsme nastoupily proti budoucím finalistkám ze Slavie HK. Do zápasu jsme se dlouho dostávaly a v podstatě se nám to nepodařilo. Nehrály jsme nic. V druhém zápase nás čekala Tesla PCE, jež jsme mohly potencionálně porazit, pokud bychom začaly hrát to, co jsme na posledních trénincích dělaly. A stalo se. Hra vypadala velice dobře. Pohyb na hřišti byl vidět. Všichni zabíhaly pod bloky a rychle zpět na své pozice. Tento zápas skončil remízou, avšak naší prohrou na body. Přesto jsme zápas zhodnotily velice dobře. Následovaly Juniorky Slavie HK, na které jsme si věřily. V tomto zápase Martina nastoupila na pozici blokaře a ukázalo se, že ji to velice svědčí. Nejen její zásluhou, ale perfektním pohybem všech a herním nadšením jsme zápas vyhrály 2:0. Na poslední zápas ve skupině jsme prostřídaly sestavu, což možná nebyl nejšťastnější tah, ale přesto jsme mohly uhrát víc. Chvíli to vypadalo, jako bychom zamrzly a vrátily se na úroveň prvního zápasu. Pohyb na naší polovině hřiště nebyl žádný, trochu jsme se probraly při stavu 11:2, ale první set jsme už zachránit nestihly. V druhém se na nás podepsalo celodenní mokré a studené počasí, tudíž poslední zápas ve skupině jsme prohrály 0:2.
Celý turnaj bohužel ovlivnilo počasí. V provlhlém oblečení, s mokrým míčem a kapkami v očích se příliš dobře nehrálo. Okresní soutěž se dohrála celá, krajská soutěž odehrála skupiny a vítězky skupin ještě sehrály finále, ostatní umístění se určilo dle bodů. Muži svou soutěž dohrávali ještě při našem odjezdu. Celková organizace turnaje byla dobrá a věřím, že za lepšího počasí by turnaj byl opravdu fajn. Snad příští rok...
Sestava: Eva, Mirra, Tynus, Martina, Radka, Lucka, Andrea + Viky
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář